Microsoft Copilot bilde

Bilde av brukergrensesnittet i Microsoft Copilot Illustrasjonsbilde: Microsoft

KI-chat for studenter og ansatte

KI-chat for studenter og ansatte

Høsten 2023 ble KI-chaten Copilot lansert for alle ansatte ved NTNU. Samme tilbud for studentene ble etter kort tid etterspurt, og verktøyet er nå tilgjengelig for alle studenter ved NTNU. 

Formålet er at studenter og ansatte kan bruke KI-chat i sin studie- og arbeidshverdag på en sikrere måte. Dataen du legger inn slettes i Copilot etter arbeidsøkten er over. I tillegg er informasjonssikkerhetsnivået økt, slik at det er mulig å bruke verktøyet til arbeidsoppgaver som krever litt mer skjerming enn de åpne verktøyene som finnes på internett. 

Videre er formålet at undevisere og studenter skal ha tilgang på samme type verktøy, slik at studenter har et sikrere verktøy å bruke i undervisningssammenheng. 

Copilot er godkjent for klassifiseringsnivået intern. Eksempler på slike informasjonsstyper kan være dokumenteter, oppgaver, forskningsartikler, og hjelp til språkvask av artikler. 

Det er viktig at personopplysninger ikke legges inn, som for eksempel navn, kontaktinfo eller helseopplysninger. Løsningen er ikke godkjent for fortrolig eller strengt fortrolig informasjon.

Les mer om informasjonssikkerhet og de ulike klassifiseirngsnivåene ved NTNU

Les mer om KI-chatten Copilot

Hvordan fungerer Copilot?

Copilot er en språkmodell som er integrert med søkemotoren til Microsoft, Bing. Søkemotoren er supplert med kunstig intelligens (GPT-4) fra selskapet OpenAI, som er samme teknologi som chatroboten ChatGPT. 

Copilot bruker informasjonen du legger inn og sammenstiller den med informasjonen som finnes på åpent nett. Copilot har ikke tilgang til informasjon på datamaskinen din, men den kan ha tilgang til faner i en åpen nettleser eller PDF-dokument du gjør tilgjengelig.


Bilde samarbeidspartnere

NTNU, Datatilsynet, Microsoft, Crayon, Sikt og Nemo Noor sine logoer