Header

Fargegrid i grønn og blå med grafiske detaljer

NTNU-prosjektets funnrapport

NTNU-prosjektets funnrapport

NTNU-prosjektet har ferdigstilt sin funnrapport. Rapporten omhandler NTNUs erfaringer med å teste Copilot for Microsoft 365 under våren 2024. Den presenterer åtte hovedfunn som spilles inn til Datatilsynets prosjekt i den regulatoriske sandkassen for personvernvennlig innovasjon og digitalisering. Datatilsynet skal ferdigstille sin rapport i løpet av høsten 2024.

I tillegg inneholder rapporten overordnede anbefalinger til hva en organisasjon bør vurdere før verktøy med innebygd kunstig intelligens tas i bruk, informasjon om hvordan testene har blitt gjennomført og opplæringsprogram, samt NTNUs forslag til personvernkonsekvensvurderinger for både Copilot with Commercial Data Protection og Copilot for Microsoft 365, og utkast til retningslinjer for bruk av generativ kunstig intelligens.

 

Les rapporten

 

EU-flagget til venstre og en blåboks til høyre med prosjektid

Bilde av funnrapport

Bilde av funnrapport: Hvitflate med grafiske figurer

  

Merk

Merk: Rapporten er skrevet fra NTNUs perspektiv, og representerer ikke synspunktene til Datatilsynet, Microsoft eller andre samarbeidspartnere. Rapporten er ikke en anbefaling eller en kritikk knyttet til et konkret verktøy, men en beskrivelse av våre observasjoner og refleksjoner i løpet av en begrenset prosjektperiode. Rapporten er ment som et innspill til andre organisasjoner når de gjør sine egne vurderinger. NTNU understreker viktigheten av at alle organisasjoner bør gjøre egne vurderinger, og NTNUs mål har vært å levere en rapport som kan hjelpe til med å komme så raskt som mulig inn i kjernen av muligheter og utfordringer som kunstig intelligente verktøy gir.

Samarbeidspartnere

NTNU, Datatilsynet, Microsoft, Crayon, Sikt og Nemo Noor sine logoer