Nyheter:

- Legg ned instituttene: Styrk ledelsen på fakultetsnivå og opprett faggrupper. Bare slik kan universitetet produsere ny viten og bidra i samfunnsdebatten. Dette sier professor i statsvitenskap, Morten Levin, og mener med det at det framlagte ORGUT-forslaget om omorganisering ikke går langt nok.

Forelesningssuksess: Ingeniørstudentene på Gløshaugen strømmer i hopetall til forelesningsserier i samfunnsvitenskapelige emner. Kursene startet opp denne høsten. Oppslutningen har vært over all forventning.

Aksjon fiasko: Av NTNUs 20 000 studenter møtte bare 50 opp for å protestere mot dyrere hybler. Norsk Studentunion sto bak aksjonen, som foregikk ved at studentene okkuperte "Stripa" på Gløshaugen natt til 19. september.

Karrieredag på Dragvoll: Studentnettverk vil kople næringsliv og allmennfagstudenter, og arrangere karrieredag. Det er første gang det er tatt et slikt initiativ blant allmennviterne. Siv.ing-studentene på Gløshaugen har i mange år arrangert sine næringslivsdager.

Modul 2: Den nye ex.phil.-boka innenfor Modul 2 er resultat av tverrfaglig samarbeid, og problematiserer aktuelle spørsmål i vår tid - samt belyser universitetets rolle og funksjon. - Jeg synes Modul 2 framtrer som en interessant famling i å teste ut hva NTNU-prosjektet er for noe, sier førsteamanuensis Trond Larsen ved Sosialantropologisk institutt.

Omkamp om p-plassene: Trengselen blir stadig større på Gløshaugens parkeringsplasser. Nå skal hele ordningen gjenomgås på nytt. Det betyr at alle må søke på nytt om reservert eller "grønn" plass - og at noen må belage seg på å bruke beina litt mer enn før.

Slutt for Sintef B: Kollegiet har vedtatt retningslinjer for NTNUs eksternfinansierte virksomhet. De innebærer at Sintef B skal legges ned så snart en ny "servicesentral" er klar til å overta de økonomikske og administrative oppgavene knyttet til slik virksomhet.

Stewart´s corner: De siste tipsene angående engelsk språkbruk fra Stewart Clark.

Sjokktall om kopiering: Studenter og ansatte ved norske universiteter og høgskoler tar hvert år 202 millioner kopisider fra bøker og tidsskrifter av opphavsrettslig materiale. Men rettighetshaverne får bare betalt for under halvparten.


forsida  nyheter  kronikk  innspill  kultur  debatt