NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør

Teknisk ansvarlig:
Erik Prytz Reitan

 
- Helt greit!

Cathrine, Bente og Håvard synes det er helt uproblematisk å være unge og åpent homofile ved NTNU.


Cathrine Idsøe, Bente Maalen og Håvard Grimstad er alle aktive i HomoNidaros.

- Alle behøver ikke på liv og død stå fram med brask og bram. Men det er viktig at noen gjør det, at noen vises i gatebildet. Målet er jo at folk til slutt skal gi blaffen i hva slags legning du har, sier Bente Maalen (23) og fletter fingre med samboeren Cathrine Idsøe (23). Bente studerer til ex.phil. dette semesteret og har planer om mediefag til høsten. Cathrine studerer psykologi på Lade - og ingen av de to opplever i studiesammenheng noen problemer med sin åpenhet. De går hånd i hånd hvor det skal være, kysser på åpen Dragvoll-gate, og møter ikke stort annet enn litt nysgjerrighet, sier de. 

Heller ikke Håvard Grimstad, sivilarbeider ved Allforsk, Senter for etterutdanning, synes det er problematisk å være åpen homofil på jobben. Han stilte seg riktignok ikke opp på en stol og erklærte seg den første dagen. Men da hans legning ble nevnt i en avisreportasje der han deltok, var det naturlig å gjøre det til et tema i lunsjen. - Så fikk de vel bekreftet det de hadde en anelse om, sier han. 

At alle homofile før eller siden bør komme seg ut av skapet, er ikke de tre i tvil om. Å leve et helt liv med en stor og «farlig» hemmelighet, er ikke bra for noen. - Det er mye verre at folk hvisker bak ryggen på deg og lurer på hvordan det er fatt, enn at de vet det, sier Bente og Cathrine. 

Men man skal ikke åpne skapdøra før man er moden for det, understreker alle tre. - Det kan være lurt å først vise hva man står for på andre måter. Og så er det en fordel å ha et nettverk rundt seg, sier Håvard. 

HomoNidaros

De tre er aktive i HomoNidaros, organisasjonen for homofile ungdommer og studenter i Trondheim. Statistisk sett er det grunn til å tro at byen huser en god del tusen homofile ungdommer. Likevel utgjør ikke den harde kjerne i HomoNidaros mer enn 20-30 personer. Det synes ikke Cathrine, Bente og Håvard er så underlig. 

- Mange i den alderen har ikke engang innsett sjøl at de er homofile. Så er det nok mange som ikke vet om oss, eller som ikke tør å kontakte oss. Men det er helt sikkert også mange som er aktive på andre områder, som har det bra som de har det, og som ikke har noe behov for en slik gruppe, tror de. 

HomoNidaros tilbyr både sosiale arrangementer, temamøter og prategrupper. Mange henvendelser kommer via nettet, og det er nå opprettet en gruppe som spesielt skal ta seg av e-posten. Er du homofil, mellom 13 og 26 år, og har lyst til å komme i kontakt med HomoNidaros, kan du gå inn på nettadressen http://www.stud.ntnu.no/studorg/llh/ 

Du kan også ringe til ungdomstelefonen, som har nummer 73 53 38 88, og er betjent hver søndag mellom kl. 18 og kl. 20. 
 

Les også: Homo ved NTNU
Les også: - Universitetet et fristed
Les også: homo@adm.ntnu.no