Masterstudiet i nordisk språk og litteratur gir deg en språk- og tekstkompetanse som kan benyttes i mange yrker. Gjennom å lære om norsk språk og lese det ypperste av norsk litteratur får du en grundig forståelse for hva som har formet norsk kultur og samfunn. Studiet gjør deg i stand til å vurdere forholdet mellom språk, litteratur og samfunn på en selvstendig og kritisk måte. Du fordyper deg i enten nordisk språk eller nordisk litteratur og avslutter med å gjennomføre ditt eget forskningsprosjekt; masteroppgaven.
Fullført mastergrad i nordisk gir grunnlag for videre studier på doktorgradsnivå.
Du lærer å formidle, reflektere over og anvende språk- og litteraturkunnskap i en rekke ulike sammenhenger. Du får opplæring i teori og metode, og du videreutvikler dine ferdigheter i å skrive akademiske tekster.
Les mer om hva du lærer
Nordister arbeider i offentlig og privat administrasjon, forlag, bibliotek, reklamebransje, med språkteknologi, og som journalister eller språkkonsulenter. De kan også bli forskere, informasjonsrådgivere, tidsskriftredaktører - eller arbeide innenfor kulturinstitusjoner, prosjekter eller -arrangementer. Norskfaget er det største faget i skolen, og norsklærere er svært etterspurte på arbeidsmarkedet. Mastergrad i nordisk gir grunnlag for opptak til praktisk-pedagogisk utdanning (PPU).
Fullført mastergrad i nordisk gir grunnlag for videre studier på doktorgradsnivå
Tidligere nordiskstudenter ved NTNU har etter endt utdanning fått jobb som:
- Formidlingsansvarlig
- Forlagsredaktør
- Tekstforfatter
- Studiekonsulent
- Språkkonsulent
- Forfatter
- Språkforsker
- Journalist
- Kommunikasjonsrådgiver
- Kulturarbeider
Les mer om jobbmulighetene
Det er et levende studentmiljø på instituttet. Linjeforeninga Gengangere, som er felles for studenter ved nordisk og allmenn litteraturvitenskap, arrangerer blant annet quizer, teaterturer og fester i tillegg til å ha ansvar for faglige arrangement.
Les mer om studiemiljøet