Utenlandsopphold - profesjonsstudiet medisin - 6 årig - Trondheim
Medisin
Medisin
Dra på utveksling til utlandet som en del av medisinstudiet! Du bør starte planleggingen i god tid, og senest i løpet av høstsemesteret i tredje studieår.
Informasjon om utenlandsopphold
Hvorfor studere i utlandet?
Du blir kjent med et nytt land og får innblikk i landets språk, kultur og helsevesen. Gjennom et studieopphold i utlandet får du nye perspektiver, og du viser initiativ og selvstendighet.
Hvor kan du reise?
Medisinstudiet har utvekslingsavtaler med over 20 universiteter både i og utenfor Europa.
Vi har vanligvis to plasser per utvekslingsavtale hvert semester.
Alle universitetene og tilknyttede sykehus oppfyller studieprogrammets krav om minimum følgende klinisk tjeneste: fire uker gynekologi/obstetrikk, fire uker pediatri og to uker urologi/nefrologi.
Når kan du reise?
Du kan dra på utveksling i semester IID. For studenter som tar hele studieløpet i Trondheim betyr det mulighet for utveksling både høst- og vårsemesteret i fjerde studieår.
Studenter i Levanger og Ålesund kan dra på utveksling vårsemesteret i fjerde studieår.
Du må ha fullført og bestått ordinær eksamen i 3.året for å kunne dra på utveksling.
Vi har ikke ubegrenset med utvekslingsplasser og kan dessverre ikke garantere at alle som ønsker det får dra. Som en del av utvekslingsavtalene med våre partneruniversiteter i Europa tar vi også imot innreisende studenter på semester IID. Fakultetet har en regel om at minst 50 prosent av studentene på IID i Trondheim må være norske studenter. Antall utvekslingsplasser avhenger derfor av interessen blant studentene på kullet og denne 50-prosent-regelen.
Du har også mulighet til å dra på utveksling i forbindelse med hovedoppgaven i femte studieår, dersom veilederen din driver forskningssamarbeid med utenlandske læresteder.
Hvordan søke?
På temasiden om utveksling finner du en oversikt over søknadsfrister og en steg-for-steg-guide til hvordan du kommer deg på utveksling. Der finner du også informasjon om forhåndsgodkjenning og endelig godkjenning av emner.
Vær oppmerksom på at noen land har tidligere søknadsfrist enn hovedfristene.
Studenterfaringer
Les tidligere studentrapporter for å høre litt om hva andre utvekslingsstudenter har erfart på sine reiser.
Det er viktig at du også legger inn dine erfaringer, slik at andre kan dra nytte av dem.
Veiledning og hjelp
For faglige spørsmål, rotasjonsplaner og kontaktinformasjon på utvekslingsstedet, send en e-post til: medisinstudiet@mh.ntnu.no.
For spørsmål om søknadsprosedyrer, frister, stipend, visum og språkkurs kan du kontakte Internasjonal seksjon.
Utveksling i Nepal
Utveksling i Nepal
Mange studenter reiser på utveksling hvert år. Det er mange muligheter på medisinstudiet. Våren 2017 var to av studentene i Nepal. Knut har laget en blogg om sine opplevelser i dette fargerike og gjestmilde landet.